PUMPADŽIJU I KONOBARE OTKRIO "TRANSPORTER": Kako su u policijskoj akciji "Kelner" pali dileri kokaina iz Gradiške

O. MATAVULj

29. 11. 2021. u 09:18

DILERI iz Gradiške, uhapšeni u akciji "Kelner", kokain su nabavljali od Saše Rađevića koji je "pao" u akciji "Transporter" kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za međunarodni šverc droge.

ПУМПАЏИЈУ И КОНОБАРЕ ОТКРИО ТРАНСПОРТЕР: Како су у полицијској акцији Келнер пали дилери кокаина из Градишке

Policija na terenu, Foto PU Gradiška

To se navodi u dokumentima iz istrage koju je PU Gradiška sprovela u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

U akciji "Kelner" uhapšen je radnik benzinske pumpe Milan Grujić (37), te konobari Dalibor Panić (37) i Dušan Glišić (28). Svi se terete za trgovinu narkoticima, a Grujić je osumnjičen i za nedozvoljeno posedovanje oružja jer mu je u pretresu pronađen automatski pištolj "škorpion".

- Grujić je organizovao mrežu preprodavaca. Kokain je nabavljao od Saše Rađevića, i to najčešće u količinama od po 10 grama za iznos od 500 evra - otkrio je izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da je Grujić nakon nabavke drogu preprodavao Paniću, koji ju je prepakivao, vagao i dalje distribuisao konzumentima u Gradišci za iznos od oko 100 KM za pola grama.

- Glišić je kokain takođe nabavljao od Grujića, nakon čega ga je preprodavao. U nekoliko navrata je uzimao i od Panića, a nakon prodaje su delili novac - kaže izvor blizak istrazi, dodajući da je grupa delovala od početka 2020. godine.

MUP RS

Nakon saslušanja, OJT u Banjaluci je zatražilo jednomesečni pritvor, a odluku će danas doneti Okružni sud u Banjaluci.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te zbog uznemirenja javnosti - navode u OJT Banjaluka.

Podsetimo, Rađević je uhapšen sredinom novembra u akciji "Transporter" u kojoj je zaplenjeno 303 kilograma marihuane, 56 kilograma kokaina, veći iznosi novca i skupocena vozila. Odlukom Suda BiH Rađević je pritvoren, zajedno s nekadašnjim savetnikom Ministarstva bezbednosti BiH Bojanom Cvijetićem, koga je Tužilaštvo BiH označilo kao vođu grupe i čoveka koji je bio u vrhu kriminalne organizacije koja je iz Južne Amerike nabavljala "na tone" kokaina i skladištila ga u BiH. Osim njih pritvoreni su Aleksandar Nikolić, suspendovani inspektor MUP RS Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Grupa je otkrivena zahvaljujući aplikaciji "Skaj".

Dukić još u bekstvu

U OKVIRU akcije "Transporter" policija i dalje traga za Petrom Dukićem, vlasnikom kafića "Plan B" u Banjaluci koji se povezuje s kombijem u kojem je pronađen "štek" sa 303 kilograma marihuane. Za Dukićem je raspisana centralna potraga, a raspisivanje međunarodne poternice je još u proceduri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni