POSLE PUCNJAVE POMOGAO BEGUNCIMA: Uhapšen Bijeljinac Marko Erkić osumnjičen za "skrivanje" revolveraša

O. M.

10. 11. 2021. u 06:08

MARKO Erkić iz Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je pomogao u bekstvu dvojici Brčaka osumnjičenima za učešće u pucnjavi u Bijeljini u kojoj je ranjen policijskih službenik SAJ Petar Karan i Ognjen Panić koji je sa osumnjičenima bio u društvu.

ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ ПОМОГАО БЕГУНЦИМА: Ухапшен Бијељинац Марко Еркић осумњичен за скривање револвераша

Foto B. Milošeivć

U PU Bijeljina navode da je Erkić predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dok se dvojica osumnjičenih za pucnjavu i dalje nalaze u bekstvu i za njima je raspisana potraga.

Kako saznaju "Novosti", postoji sumnja da je Erkić, nakon pucnjave, pomogao osumnjičenima u bekstvu tako što ih je automobilom odvezao iz Bijeljine. Nezvanično saznajemo i da je policija u blizini Erkićeve kuće pronašla beli "golf 6" koji je korišćen u bekstvu.

Erkić važi za kriminogenu osobu, a u Švedskoj je osuđivan na četiri godine zatvora zbog teških krađa. Pucnjava se dogodila 5. novembra kada su tri pripadnika SAJ ispred kafića pokušali da spreče napad više osoba na S. G. Naime, S. G. je pokušao da spreči muškarca koji je tukao devojku u automobilu. Vozač je tada napao njega zajedno sa još nekoliko osoba. Kada je S. G. taksijem pokušao da se odveze grupa je zapucala prema taksiju. Tada su se umešali pripadnici SAJ i došlo je do razmene vatre pri čemu su Karan i Panić ranjeni.

Napadači su nakon toga pobegli i za njima se bezuspešno traga već četiri dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)