DODIK POSTAVIO USLOV ZAPADNIM SILAMA: Evo šta je rekao nakon sastanka sa predstavnicima SAD i EU

Novosti online

29. 10. 2021. u 11:59

RAZGOVARALI smo kako da se reši nametnuti "zakon Incka" - to mora da se povuče i to je jedini uslov, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastanka članova Predsedništva BiH sa specijalnim predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH Metju Palmerom i direktorkom pri Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelinom Ajhorst.

ДОДИК ПОСТАВИО УСЛОВ ЗАПАДНИМ СИЛАМА: Ево шта је рекао након састанка са представницима САД и ЕУ

foto DGavrić

- Spremni smo da podržimo svaku varijantu koju donesu za Federaciju. Razgovarali smo kako da se reši nametnuti "zakon Incka". To mora da se povuče i to je jedini uslov - rekao je Dodik nakon sastanka čija je tema bio Izborni zakon, te strukturiranje Doma naroda.

Dodao je da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao par dobrih stvari, kao što su da nema Dejtona 2 i da se ne spominje članstvo u NATO.

- Gospodin Eskobar se meša u unutrašnje stvari ove zemlje. Poziva lidere, daje im naloge, preti. To je postao degutantan način - rekao je Dodik i dodao da BiH nema snage da se brani od mešanja u unutrašnje stvari.

(RTRS)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri