ŠERANIĆ O „PROBLEMU“ SA KISEONIKOM: U svim bolnicama u RS se koristi ispravan kiseonik

O. Matavulj

30. 09. 2021. u 17:21

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da sramno to što je cela situacija sa problematizovanjem kiseonika dovela do toga da ovo ministarstvo dobija mejlove od uznemirenih porodica pacijenata.

ШЕРАНИЋ О „ПРОБЛЕМУ“ СА КИСЕОНИКОМ: У свим болницама у РС се користи исправан кисеоник

Foto: Nezavisne novine

- Koji kiseonik koji koristi bolnica u Sanskom Mostu? Koji koriste druge bolnice u FBiH? Pa svi koristi isti onaj koji se koristi u Srpskoj? Odgovorno tvrdim da se u svim bolnicama u Srpskoj koristi ispravan kiseonik. Moja majka, a možda i vaše majke su lečene tim istim kiseonikom. Sramno je da se to problematizuje na ovakav način. Više puta sam apelovao da se takve stvari ne koriste u političke svrhe. Igrati se emocijama ljudi je sramno! Gde je otišla politička scena u RS kada se na taj način igra emocijama ljudi. To je sramno! - istakao je Šeranić.

Pojasnio je komplikovane procedure oko interventnog uvoza kiseonika, navodeći da ALM BiH nije ponudila adekvatna rešenja, zbog neustavnog pravilnika.

- Kažu mi da se krijem iza skupštine, a ja dva dana tražim kako da ispoštujem procedure. Ne sme se desiti da ijedna bolnica ostane bez kiseonika, bez obzira na procedure. O čemu se ovde uopšte priča? - pitao je vidno uznemireni i iznervirani Šeranić, navodeći da zbog svega dobija pretnje po život svoje porodice i sebe, te da je zbog toga išao u tužilaštvo da to prijavi.

- Smešno je da se smrtnost od virusa korona u Republici Srpskoj dovodi u vezu sa ovim slučajem. Tačno je da je BiH prva po smrtnosti u Evropi, ali za to ima mnogo razloga - istakao je Šeranić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!