PODRŠKA ZA RODITELJE: Gradonačelnik Bijeljine u vrtiću "Dragan i Zoran"

V.Mitrić

29. 09. 2021. u 14:04

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović posetio je vrtić „Dragan i Zoran“, što je prva poseta čelnika grada toj predškolskoj ustanovi za dve decenije njenog postojanja i rada.

ПОДРШКА ЗА РОДИТЕЉЕ: Градоначелник Бијељине у вртићу Драган и Зоран

Foto: V.Mitrić

Direktor vrtića Goran Gašić kaže da se nada da je ovo početak uspešne saradnje, kao i da će Gradska uprava Grada Bijeljina dati značajan doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

- Privatne predškolske ustanove na području grada Bijeljina, među kojima je i naš vrtić, nedavno su u Gradskoj upravi potpisale ugovor o subvencionisanju boravka dece u našim ustanovama u ovoj godini, u iznosu od deset procenata od uplaćenih para. Ova podrška Gradske uprave roditeljima dece koja pohađaju privatne predškolske ustanove je veoma značajna za mlade porodice, kao i za naš budući rad.

U vrtiću „Dragan i Zoran“ trenutno boravi 300 dece, od kojih je 250 predškolskog uzrasta, od jedne do šest godina, i 50 u grupama produženog boravka, uzrasta od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

- Danas smo se uverili da je kvalitet boravka dece u ovoj ustanovi na veoma visokom nivou, što se vidi i po odličnim rezultatima i priznanjima koje je vrtić „Dragan i Zoran“ stekao tokom svog dvodecenijskog rada. Gradska uprava je prepoznala dobar rad privatnih predškolskih ustanova i potrebe dece koja u njima borave, zato ćemo već tokom ove sedmice početi sa isplatama subvencija njihovim roditeljima. Uvereni smo da je novac uložen u obrazovanje i srećno detinjstvo naše dece najbolja investicija - naglasio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju