ŽENU TUKAO I POLIO BENZINOM: Detalji optužnice protiv Luke Lovre (40) zbog pokušaja teškog ubistva supruge

O. MATAVULj

14. 09. 2021. u 07:45

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Luke Lovre (40) zbog pokušaja teškog ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i pretio da će je zapaliti.

ЖЕНУ ТУКАО И ПОЛИО БЕНЗИНОМ: Детаљи оптужнице против Луке Ловре (40) због покушаја тешког убиства супруге

ROČIŠTE Okružno tužilaštvo Banjaluka, Foto D. Pozderović

Zločin se dogodio 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je u pijanom stanju verbalno napao Tijanu P., nazivajući je "kurvetinom". Bacio ju je na krevet i povredila je prst. Pokušala je da pobegne, ali je Luka polomio ključ u bravi ulaznih vrata kako bi je u tome onemogućio.

U optužnici se navodi da je tada istrčala na balkon, dozivala pomoć i molila nekoga da zove policiju. Pokušala je i sama, ali joj je Luka oteo telefon, izvadio bateriju i bacio ga kroz prozor. Tijana je odvijačem pokušavala da otvori vrata, a Luka je nastavio da je vređa i preti da će je zapaliti.

Nekoliko sekundi kasnije iz sobe je doneo flašicu s benzinom, polivši je po glavi, licu, odeći... Žena je pobegla u kupatilo kako bi sprala benzin, koji je Luka posuo i po kupatilu. Dok je stajala u kadi uočila je plamen po pločicama. Govorio joj je: "Vidiš li šta ja radim zbog tebe." Tušem je gasila vatru, a čak je i Luka krenuo da joj pomaže.

Požar su ugasili i ona je ponovo otišla na balkon, moleći prolaznike da zovu policiju, govoreći im da ne može izaći iz stana. Reagovao je i Luka govoreći: "Kome ti zoveš u pomoć, majku ti j...". Vikao je da neće zbog nje ići u zatvor, a onda je prišao i udario je pesnicom u licu, a potom i šamarom.

Prema navodima optužnice sve je video momak, slučajni prolaznik. Drugi je govorio da je sve već prijavljeno policiji i pozivao je Luku da se smiri. Na kraju je tom čoveku bacio ključ kako bi policija i on mogli da otvore vrata. Luka im je u tome pomogao, izvlačeći polomljeni deo ključa iz brave. Nakon toga je uhapšen. Tokom saslušanja u policiji je govorio da nije imao nameru da povredi Tijanu, te da je sve radio kako bi Tijani dokazao "da je voli".

Lovre je nakon hapšenja hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, jer je u više navrata pokušao da naudi sam sebi. Udarao je glavom o štok, šrafom pokušao da preseče vene, pa je vezan radi sprečavanja daljeg samopovređivanja. U međuvremenu je pritvoren i Tužilaštvo je, uz optužnicu, predložilo da mu se produži pritvor, o čemu će naknadno odlučivati Okružni sud u Banjaluci.

RANIJE PRIJAVLjIVAN

TOKOM saslušanja Tijana P. je tvrdila da je s Lukom i ranije imala probleme, i da je ispoljavao agresivno ponašanje. Govorila je da je on često dolazio u roštiljnicu u kojoj ona radi, a jednom je doneo i pušku - kratež. Znao je i da razbija po roštiljnicu, a i ranije je ga je prijavljivala policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)