OČEKUJU PORAST OBOLELIH: Povećava se broj zaraženih koronom u Hercegovini, kod lekara sve više mladih i nevakcinisanih

D. C.

08. 09. 2021. u 22:17

NA području istočne Hercegovine epidemiološka situacija sve je teža, a od od 471 novozaražene osobe u Republici Srpskoj njih 74 je iz tog dela Srpske.

ОЧЕКУЈУ ПОРАСТ ОБОЛЕЛИХ: Повећава се број заражених короном у Херцеговини, код лекара све више младих и невакцинисаних

Foto: D. Curać

U Trebinju su zabeležena 32 nova slučaja, u Nevesinju 20, Gacku 15, te sedam u Bileći, a epidemiolozi očekuju i dodatna povećanja narednih dana.  

- Epidemiološka situacija je nepovoljna. Mi smo tokom prethodne dve sedmice zabeležili veliki porast obolevanja, a u ovoj sedmici očekujem da će taj broj biti veći. Ono što karakteriše ovaj talas jeste da obolevaju mlađi ljudi nevakcinisani. Ono što dodatno komplikuje situaciju je odsustvo poštovanja mera prema zajednici, tako da mi sada gledamo kako se zaraza slobodno širi – rekla je dr. Jelana Durić, epidemiolog Doma zdravlja Trebinje.

Građani Trebinja, njih 500, revakcinisalo se drugom dozom vakcine Sputnjik V, ali ukupan broj vakcinisanih i dalje je na oko 40 posto.

- U ovom trenutku mi smo vakcinisali više od osama hiljada, sa još oko 1.000 u Institutu za javno zdravstvo i Bolnici je 9. 300. Prešli smo 40 posto, ali mi se time nezadovoljamo, odnosno naš cilje je 90 posto odraslog stanovništava – dodala je Durićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)