DA SE ZLOČIN NIKADA NE PONOVI: Studenti iz Niša obilaze srpska stratišta u Srpskoj, gde su ustaše mučki ubijale naš narod

D. C.

05. 09. 2021. u 17:52

GRUPA od 70 studenata i pet profesora, uglavnom sa Departmana za istoriju Filozofskog fakulteta iz Niša, ali i sa drugih studijskih programa posetila je jamu Ržani Do i spomen kosturnicu u selu Veličani, gde su u Drugom svetskom ratu mučki ubijani Srbi od strane ustaša.

ДА СЕ ЗЛОЧИН НИКАДА НЕ ПОНОВИ: Студенти из Ниша обилазе српска стратишта у Српској, где су усташе мучки убијале наш народ

Foto: D. Curać

Radi se o stručnoj ekskurziji, zajedničkog programa filozofskih fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Niša.

Lazar Dimitrijević, student četvrte godine na studijskom programu istorija, Filozofskog fakulteta u Nišu, ranije nije imao priliku da dođe na brojna srpska stratišta širom Republike Srpske.

- Ovo je samo dodatni podstrek svima nama da radimo na izgradnji jedinstva srpskog naroda, jer vreme je da nestanu sve podele u našem narodu, kako bi gradili lepšu budućnost, u kojoj se ovakve stvari više nikada neće ponoviti - rekao je Lazarević.

Pre posete srpskim stratištima u okolini Trebinja, studenti su posetili Stari Brod na Drini, Srpsko vojničko spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, Sarajevo, Mostar, Žitomislić i Prebilovce.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!