DODIK SE NEĆE ODAZVATI POZIVU TUŽILAŠTVA BIH: U Sarajevu vode hajku protiv mene, a tome doprinose i u RS

S.M.

02. 09. 2021. u 23:31

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se neće odazvati Tužilaštvu zbog kršenja nametnutog Inckovog zakona, a kako kaže još nije dobio poziv.

ДОДИК СЕ НЕЋЕ ОДАЗВАТИ ПОЗИВУ ТУЖИЛАШТВА БИХ: У Сарајеву воде хајку против мене, а томе доприносе и у РС

Milorad Dodik

- U Sarajevu se vodi hajka protiv mene, a nešto doprinose i ovi ovde iz Republike Srpske. Sve što je krivično delo, pa makar se radilo o meni, ja ih pozivam da procesuiraju. Ali, imate prijavu dve anonimne osobe iz Tuzle koji su rekli da sam ja uzurpirao vlast u Republici Srpskoj i da sam ja taj koji saopštava odluke Vlade i traži se saslušanje mene, Cvijanovićeve, Viškovića, Šeranića, Natalije Trivić - objasnio je Dodik.

Dodik je dodao:

- Da li sam ja, kada sam rekao da školska godina možda neće ići nekog 28. nego drugoga, time uzurpirao vlast ministara. To je jedna obična glupost na koju ja treba da trošim vreme. Nisam dobio ništa oko toga (nametnuti Inckov zakon), vidim da su oni to malo umirili, ali to je sve da se slegne politička situacija i da se obezbedi neko vreme gde će oni orgijati, gde će muslimani progoniti Srbe. Tužilac je musliman. Mislim da nije časno da ni Srbin tužilac učestvuje u tome i da presuđuje da li su Srbi imali pravo ili nisu imali pravo kada kažu da u Srebrenici nije bilo genocida - kaže Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna