VELIKA LITIJA KROZ GRAD: Proslavljen Sveti Pantelejmon - slava Grada Bijeljine (FOTO)

B.M.

09. 08. 2021. u 17:14

LITIJOM kroz grad, nakon svečane liturgije u crkvi Svetog Georgija, i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade gradske uprave, proslavljen je Sveti Pantelejmon, slava grada Bijeljine.

ВЕЛИКА ЛИТИЈА КРОЗ ГРАД: Прослављен Свети Пантелејмон - слава Града Бијељине (ФОТО)

FOTO: B.M.

Episkop zvorničko-tuzlanski, Fotije, čestitajući slavu građanima Bijeljine, poželeo je da grad ide putem napretka, razumevanja, mira i zajedništva.

- Uz hrišćansko trpljenje, treba da razumemo i uvažavamo jedni druge, da pronađemo mudrosti u onom što drugi ljudi govore. Trenutna situacija nas poziva na mudrost i zajedništvo, a izabrani predstavnici, treba da vode narod putem svetosavskim, putem spasenja - poručio je vladika Fotije.

FOTO: B.M.

Gradonačelnik Bijeljine i vladika Fotije

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zahvalio se brojnim gostima koji su prisustvovali obeležavanju slave.

- Bijeljina, kao grad otvorenog srca i raširenih ruku, i ove godine dočekala je više od 30 delegacija prijatelja i gradova pobratima. Tu su naša braća iz Srbije, prijatelji iz Slovenije,naš kum slave iz Kumanova u Makedoniji i brojni drugi gosti koji su svojim prisustvom uveličali naše slavlje, rekao je Petrović.

- Upućujem veliki pozdrav iz Makedonije svim građanima Bijeljine. Želim mir, slogu i zdravlje svim dobrim ljudima u Republici Srpskoj, Srbiji i svim pravoslavcima sveta, poručio je kum slave Aleksandar Krstevski iz Kumanova.

Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika Kruševca,podsetio je, da saradnja dva grada datira od 2008 godine, i da je ona svakim danom sve uspešnija.

FOTO: B.M.

- Zahvaljujem našim domaćinima, i samo u Bijeljini se osećamo kao kod svoje kuće. Bijeljina izrasta u moderan grad, i želim da svakoga dana sve više napreduju - poručio je Jovanović.

- Lepim željama se pridružio i Janko Kos,gradonačelnik opštine Žalec u Sloveniji,i poručio,da bolju budućnost,možemo graditi samo zajedno, i jedino tako, možemo uraditi puno toga dobroga - rekao je Kos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom