DODIK JASAN: Visoki predstavnik nema legitimitet, nećemo prihvatiti ni jednu odluku!

Novosti online

26. 07. 2021. u 19:29

VISOKI predstavnik nema legitimitet, i nećemo prihvatiti ni jednu više odluku, rekao je Milorad Dodik, srpski član predsedništva, na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj.

ДОДИК ЈАСАН: Високи представник нема легитимитет, нећемо прихватити ни једну одлуку!

Foto: D. Gavrić

Dodik kaže da će se tražiti rešenja kako bi se videlo na koji način rešiti krizu koju je prouzrokovao visoki predstavnik.

– Uradićemo dva zakonska rešenja koja će biti iznesena pred javnost u petak na posebnoj sednici NSRS koja će biti zatvorena za javnost – istakao je Dodik.

Reč je, kako je pojašnjeno, o zakonskim rešenjima koja će biti odgovor na nametnuta rešenja od strane visokog predstavnika.

- Od ovog trenutka politički predstavnici iz Republike Srpske neće učestvovati u radu tri najveća tela u zajedničkim institucijama, (oba parlamentarna doma, Predsedništvo BiH i Savet ministara), dok se ne vidi kako da odbacimo nametnuta rešenja -naglasio je Dodik.

Podsetimo, Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmene dva zakona.

- Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Savetu ministara, Predsedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH, rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne reši pitanje nametnutog zakona.

Mirko Šarović, predsednik SDS, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Takođe, dogovoreno je da se na jednici NSRS koja će biti u petak nađu izmene dva zakona te da će ta sednica biti zatvorena za javnost.

(Srpska info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!