NEĆE BITI ZAŠTIĆENIH: Ministar Lukač o hapšenju tri inspektora MUP RS - očistićemo sve što ima veze sa kriminalnim klanovima

S. M.

18. 07. 2021. u 20:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač oglasio se povodom hapšenja tri inspektora MUP RS.

НЕЋЕ БИТИ ЗАШТИЋЕНИХ: Министар Лукач о хапшењу три инспектора МУП РС - очистићемо све што има везе са криминалним клановима

Foto D.Pozderović

- Na konferenciji za novinare prošle nedelje, a povodom Kolegija ministra i predstavljanja rada MUP a za proteklih šest meseci, rekao sam da ćemo se obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu - poručio je Lukač.

Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne rešimo ulogu bilo kog pripadnika MUP u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom. Iako smo bili svesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana, ni jednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi uloge naših pripadnika sa kriminalnim klanovima - poručio je Lukač.

On kaže da njihove kontakte i veze prate već duže vreme i neće odustati od procesuiranja bilo koga službenika ili lica koja su umešana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

- Poruka građanima je da i ovim primerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško, jer je poverenje i bezbednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP RS - poručio je ministar Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina