SUĐENJE GORANU BIJELCU U TESLIĆU: Negirao krivicu za nesreću u kojoj je stradala porodica Livnjak

O.M.

13. 07. 2021. u 13:29

GORAN BIJELAC (21) iz Teslića negirao je krivicu po optužnici za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Zoran (45) i Svjetlana Livnjak (37), njihova kćerka Dragana (19), dok je mlađa Sofija (4) zadobila teške povrede.

СУЂЕЊЕ ГОРАНУ БИЈЕЛЦУ У ТЕСЛИЋУ: Негирао кривицу за несрећу у којој је страдала породица Ливњак

Foto: Avaz

Goran Bijelac je krivicu negirao pred sudijom za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću.

- Na održanom ročištu za izjašnjenje o krivici optuženi se izjasnio da nije kriv za krivično đelo za koje je optužen - rekla je portparol Osnovnog suda u Tesliću Suzana Bajbić Borić.

Optužnicom Bijelac se tereti za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja koje je, prema pravnoj kvalifikaciji, počinjeno iz nehata i preti mu kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Optuženi se tereti da se, kao učesnik u saobraćaju, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, pa je usled toga nastupila smrt tri osobe - navodi se u optužnici.

Tragedija, posle koje je dvoje dece ostalo siročad, dogodila se 15. avgusta prošle godine u Buletiću, na putu Kotor Varoš - Teslić. Inače, optuženi u vreme nesreće nije imao vozačku dozvolu, koja mu je oduzeta na dva meseca jer je uhvaćen u prebrzoj vožnji.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je Bijelac, vozeći "audi A6" prešao u levu saobraćajnu traku i sudario se sa "fijat mareom", kojom je upravljao Zoran Livnjak. Od siline udara Svjetlana i Dragana Livnjak su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i Sofija prevezeni u bolnicu. Zoran je posle 10 dana podlegao od teških povreda glave. Teške povrede glave imala je i Sofija koja se posle dugo vremena oporavila i živi u domaćinstvu svog strica Gorana Livnjaka, zajedno s bratom Draganom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna