PONOSNE KARTICA ZA 138 VIŠEČLANIH PORODICA ŠAMCA: Omogućeni popusti za razne usluge potrebne deci pod motom „sve za porodicu“

Vid Blagojević

12. 07. 2021. u 18:02

U ŠAMCU je počela podela Ponosnih kartica, u okviru partnerskog projekta Fondacije “Za porodicu” i opštine Šamac.

ПОНОСНЕ КАРТИЦА ЗА 138 ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА ШАМЦА: Oмoгућeни пoпусти зa рaзнe услугe  пoтрeбнe дeци пoд мoтoм „свe зa пoрoдицу“

Foto: V.Blagojević

Na području šamačke opštine postoji 138 porodica sa troje i više dece i one će uz ponosne kartice ostvarivati popuste pri kupovini robe i usluga u partnerskim preduzećima ovog prjekta.

Šamački privrednici, dajući popuste na robu i usluge, postaju “prijatelji porodice” ali i korisnici platforme za onlajn trgovinu.

Majka trisina, Koviljka Marković iz Šamca, uz “ponosnu karticu” kako kaže ostvarivaće uštede u kućnom budžetu.

-Ja se nadam da ćemo uštedeti finu sumu novca, koju ćemo opet potrošiti na tu našu decu na neki drugi način.

Ovo će nam svakako značiti mnogo.

Svi znamo koliki su izdaci kada je upitanju jedno a kamoli troje dece.

Neka su ona nama živa i zdrava, svega će biti - rekla je ponosni majka  Koviljka Marković iz Šamca.

U Šamcu je večne koliko preduzeća pristupilo projektu pomoći višečlanim porodicama. Jedan odnjih je Veselin Blagojević vlasnik trgovine građevinskog materijala.

- Mi smo odlučili da u ovom prvom koraku damo 5% marže za sve vlasnike ponosnih kartica, a nadamo se da ćemo to proširiti  i dopuniti sa dodatnim popusitima.

Na potezu je opštinska uprava da zajednički stvorimo uslove da se što više preduzeća i sa što većim procentom popusta uključi u ovu akciju – naglasio je Blagojević.

 Opština Šamac u okviru pronatalitetne politike, iz budžeta izdvaja 250 hiljada maraka za pomoć višečlanim porodicama, zatim pruža značajnu podršku u školovanju dece i mladih, a projekat “Za porodicu” otvara niz mogućnosti i u oblasti zapošljavanja i promocije lokalne privrede.

-Zadatak naše opštine je da kroz ovaj projekat dodatno animira privrednike kako bišto veće benefite ostvarile porodice sa troje iviše dece. Ove porodice su naša budućnost, na njima je budućnost ne samo Šamca nego i cele Republike Srpske.

Lokalna zajednica će uraditi sve da ovaj projekat prvo zaživi a zatim da seostvari u punoj meri a na radostvi šečlanih porodica -  zaključio je Đorđe Milićević načelnik opštine Šamac.

Dragan Dakić predsednik Fondacije “Za porodicu” iz Banjaluke rekao je da postoji lepe za širokih usluga brojnih privrednika koji su se već uključili u projekat, a planirano je da se do kraja godine projektu pridruži oko 500 privrednih subjekata.

-Tusupre svega usluge iz oblastizdravstva izdravstvene zaštite, zatimpotpisanisuugovorisa firmama iz oblastitekućeg održavanja domaćinstva, a unajavisupopustina kupovinubeletehnikaeiračunarske opreme.Moramo se pohvalitiibrojnimprivrednicima  po lokalnimzajednicama kojisuse uključiliu ovu akciju.- naglasio je Dakić.

Iznossvakogpopusta je predmetugovora izmeđuFondacije iposlovnogsubjekta uključenoguprojekat, a korisnicama kartice sve informacije biće dostupne putem aplikacije za mobilnitelefon – rečno je uŠamcuprilikompodele prvihponosnihkartica.

                                                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)