OPTUŽENI BACILI VEŠ? Suđenje kriminalističkim tehničarima u slučaju "Dragičević"

O. M.

18. 06. 2021. u 08:38

Siniša Kojdić, kriminalistički inspektor, izjavio je u Osnovnom sudu u Banjaluci da ne zna kako su iz dokaza nestale gaće Davida Dragičevića, ali je ostao pri izjavi iz istrage u kojoj je naveo da mu je Zoran Bošnjak u razgovoru rekao da su on i Mikica Marijanac gaće bacili.

ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ? Суђење криминалистичким техничарима у случају Драгичевић

Foto PDZ

Marijancu i Bošnjaku se sudi za sprečavanje dokazivanja u predmetu ubistva Dragičevića, a Kojdić je saslušan kao svedok tužilaštva. Tvrdi da je za nestanak veša saznao mesecima kasnije. Odmah je, kaže, pitao Bošnjaka i Marijanca gde su gaće ali, kako kaže, odgovor nije dobio. Tužilac Dalibor Vrećo predočio mu je iskaz od 31. avgusta 2018. godine. U tom iskazu Kojdić navodi da mu je Bošnjak odgovorio da su on i Mikica bacili gaće i to nakon što su pitali Kojdića šta da rade s njima, da bi im on na to odgovorio: "J...š gaće, svi znaju da je imao gaće."

- Sada se ne toga ne sećam, ali ostajem kod te izjave. Tada sam se bolje sećao tih događaja - rekao je Kojdić.

Na pitanje Damira Alagića, Bošnjakovog advokata, Kojdić je potvrdio da je veš evidentirao u svojoj službenoj zabelešci koju je sačinio koristeći se popisom koji je sačinio Bošnjak.

Nestanak ovog odevnog predmeta 24. maja 2018. otkrila je veštak Veselka Bjelaković kada je otvarala vreće s dokazima.

- Utvrdila sam da nedostaju muške gaće. Jedan omot nam nije dostavljen. Te kese, tog paketa nije bilo - rekla je Bjelakovićeva.

Odbrana je ukazala da su dokazi pre veštačenja otvarani u policijskom depou 4. i 18. maja, što veštaku nije bilo poznato.

- Sve što sam dobila bilo je zapakovano - kaže Bjelakovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024