DILER PRIZNAJE DILOVANJE DROGE: Preokret na suđenju u predmetu "Jezero 2"

O. MATAVULJ

14. 06. 2021. u 06:08

MIRALEM Ahmečković (39) iz Jezera, optužen za trgovinu drogom u predmetu "Jezero 2", sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci pregovara o priznanju krivice po toj optužnici.

ДИЛЕР ПРИЗНАЈЕ ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ: Преокрет на суђењу у предмету Језеро 2

Foto D. Pozderović

To je u Okružnom sudu u Banjaluci rekao njegov branilac Rade Ćulibrk, navodeći da s tužilaštvom pregovaraju o sporazumu o priznanju krivice, što bi trebalo biti realizovano do narednog ročišta. U predmetu "Jezero 2" osim Ahmečkovića optuženi su još i Adis Pipić (40), Elvir Halaba (49) i Vahidin Halilović (41) iz Jajca. U optužnici se navodi da su njih četvorica od početka 2019. do juna 2020. godine na području opština Šipovo, Jezero i Jajce neovlašćeno nabavljali, držali i prodavali marihuanu.

- Ahmečković je od njemu poznatih lica nabavljao drogu i u više navrata je prodao Pipiću i Halabi, te Z. E., H. A., N. E. kao i maloletnom J. F. po ceni od 10KM za gram droge - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Pipić prodavao drogu koju bi preuzeo od Ahmečkovića i to na igralištu srednje škole u Jajcu. Halaba se tereti da je prodao marihuanu, koju je preuzeo od Ahmečkovića. Halilović se tereti da je zajedno sa Ahmečkovićem nabavio drogu koju zajedno radi transporta i dalje prodaje sakrili u tapacirung vrata od gepeka "fijat punta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)