BLEDI NJIHOV TRUD: Medicinske sestre i tehničari okupili se u Trebinju

D. CURAĆ

09. 06. 2021. u 09:19

UDRUŽENjE medicinskih sestara, tehničara i babica Srpske u Trebinju je organizovalo 19. simpozijum na kojem su se okupili medicinari iz Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Federacije BiH, te Švajcarske, Nemačke i Švedske.

БЛЕДИ ЊИХОВ ТРУД: Медицинске сестре и техничари окупили се у Требињу

Foto D. Curać

Osim razmene iskustva, pogotovo vezanih za borbu protiv pandemije virusa korona, skrenuta je pažnja na činjenicu da je počelo da bledi sve ono što ih je u proteklom periodu izbacilo u prvi plan.

- Nikada kao do sada nije istican značaj i doprinos sestara, babica i tehničara. Ali, kako vreme odmiče to se zaboravlja. Svakako da su medicinske sestre iznele na svojim plećima pandemiju. Pitanje je da li nam je dovoljno samo reći hvala i aplauzi koje smo dobijali ili mi kao profesija želimo mesto koje nam zaista pripada - istakla je Dijana Otašević, predsednik Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije.

Slično je i u Crnoj Gori, gde su medicinske sestre i tehničari takođe izneli najveći teret kada je u pitanju borba sa pandemijom virusa korona.

- Profesionalno smo radili svoj posao, imali smo zaštitnu opremu, timski radili, ali pre svega pokazali smo veliku solidarnost, koju i sada moramo imati kako se sve to ne bi vrlo brzo zaboravilo - rekla je Sanja Minić, član Nacionalnog udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore.

Opšta ocena svih učesnika je da postoji strah da će se zaboraviti njihova uloga.

- Mi u RS skrećemo pažnju na svoju ulogu, na ono što radimo i tu nam treba medijska pomoć kako bi pokazali da medicinske sestre vrede mnogo više nego što se to prikazuje - kaže Živana Vuković Kostić, predsednik Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica RS.

MODNA REVIJA

OSIM razmene iskustva učesnici Simpozujuma imali su priliku da prisustvuju jedinstvenoj modnoj reviji istorijskih uniformi medicinskih sestara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista