SANJA ODUŠEVILA SRBIJU, ALI JE TAJNU MORALA DA ČUVA: Zbog ugovora pobedu u "Poteri" krila sam skoro osam meseci

J. SIMIĆ

06. 03. 2024. u 08:00

KO do ponedeljka uveče nije bio sasvim siguran gde se nalazi Beočin, već u ponedeljak veče znao je tačan odgovor: to je opština u Južnobačkom okrugu, ušuškana između Srema i Dunava, u kojoj živi 13.875 žitelja, a među njima i profesorka književnosti Sanja Pavlović (32), rekorderka kviza "Potera."

САЊА ОДУШЕВИЛА СРБИЈУ, АЛИ ЈЕ ТАЈНУ МОРАЛА ДА ЧУВА: Због уговора победу у Потери крила сам скоро осам месеци

Foto:Tomislav Tomić

Tokom jedanaest sezona popularnog kviza znanja koji se emituje na RTS, ova profesorka književnosti zaradila je i sama odbranila 500.000 dinara. Prva je žena kojoj je pošlo za znanjem da kao jedini preostali takmičar u finišu emisije, sama pobedi najčešće "neprobojnog" tragača Žarka Stevanovića i osvoji polumilionski iznos. 

Foto: Printskrin RTS

Prve čestitke primila od oduševljenog voditelja Jovana Memedovića

Krajnji skor iznosio je 23:10 za Sanju, a harizmatični tragač je bio istinski zadivljen i srdačno je čestitao pobednici koju je pre znao sa pab-takmičenja, a u emisiji su se i upoznali.

- Sanja je naša zvezda, ponos i dokaz da je znanje ipak najveće blago - kažu nam Biljana i Kaća, meštanke Beočina, koje su nam ljubazno pomogle da uspostavimo kontakt sa rekorderkom "Potere", što juče, dan posle kviza, nimalo nije bilo jednostavno.

TRAGAČ - MOŽDA DA, MOŽDA NE

ODUŠEVLjENI voditelj "Potere" Jovan Memedović u emisiji je odmah ponudio Sanji da se pridrži grupi tragača ovog kviza. Ona je dipolomatski odgovorila: "Možemo da pregovaramo". Jesu li?

- Nismo još, videćemo - samo toliko otkriva u ovom trenutku sagovornica "Novosti". 

Zbog privatnih i poslovnih obaveza, Sanju mesto nije držalo. U hodu je stizala sve, pa i da odgovori na mnoštvo telefonskih poziva i svima srdačno zahvali na čestitkama povodom pobede.

Foto: Printskrin RTS

Aplauz i od tragača Žarka

- Emisiju smo snimili u julu prošle godine, a u ponedeljak je emitovana. I ako me pitate da li mi je bilo lako da od svih, izuzev od svog muža Tomislava Tomića, krijem pobedu gotovo osam meseci, znajte da nije, ali tako je nalagao ugovor - kroz smeh nam otkriva ova mlada žena.

Novčanu nagradu, koja se, takođe po ugovoru, isplaćuje tek posle emitovanja epizode kviza, najverovatnije će, veli, potrošiti ona i suprug Tomislav na neko lepo putovanje, a gde idu oni, ići će i njihov kućni ljubimac Momčilo, kratkodlaki jazavičar.

Od detinjstva su Sanju privlačili kvizovi. To je drži i danas. Već nekoliko godina ide na pab-takmičenja sa društvom, ali ne i na televiziji. Prošlog leta odlučila je da se prijavii u Poteru. Želela je da proveri svoje znanje.

- Zasada ne planiram da zaređam učešće na kvizovima, jer, iskreno, nemamo mi baš mnogo kvalitetnih TV kvizova, a nema ni potrebe za žurbom. Volim da se neki doživljaji slegnu u mojoj svesti, mada to nije opšti trend danas kada smo sa svih strana preplavljeni morem informacija koje nas presreću, a mi ne stižemo da ih emocionalno doživimo - ukazuje naša sagovornica pošast modernog doba.

Foto: T. Tomić

Sanja sa ljubimcem Momčilom

Kaže da je nedavno čitala neku studiju u kojoj se upozorava da nam je svima koeficijent pažnje opao. Pogotovo mladima koji sada odrastaju uz internet i kratke popularne sadržaje i ništa što traje duže od minut-dva ne drži njihovu pažnju.

- Primetim da i meni opada pažnja ako više vremena provodim na internetu. Zato pribegavam kontri - biram kad god mogu sadržaje koji iziskuju dublju posvećenost. Naprosto, kada pročitate knjigu ili pogledate neki film, treba se zaustaviti, promisliti o tome, formirati stav u vezi sa tim - savetuje profesorka Pavlović mlađe, ali i starije generacije.

IMAJU ZNANjE, NE I SAMOPOUZDANjE

VOLELA bi Sanja da njena pobeda podstakne više žena da se prijave na kviz takmičenja.

- Sigurna sam da im ne nedostaje znanje, ali da im fali samopouzdanje. Mislim da je to posledica vaspitanja i načina na koji se kod nas odgajaju devojčice. Učimo ih od malih nogu koje oblasti treba da su muška, a koje ženska sfera interesovanja.

Završila je osnovne studije komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, ali nikada nije radila u struci, kao profesor. Delom zbog toga što "nije bajna situacija u vezi sa dobijanjem zaposlenja". I dalje mnogo čita. Omiljeni pisci su joj Borislav Pekić, Miloš Crnjanski, britanski postmodernista Džulijan Patrik Barns... Vodi jedan književni klub iz ljubavi prema pisanoj reči.

- Radim preko interneta kao frilenser. Održavam sajtove za onlajn prodaju širokog spektra proizvoda preko interneta: od marketinga do finansijskih i administrativnih zadataka. Ide mi to, može se živeti solidno - kaže Sanja optimistično na kraju našeg razgovora. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu