IMA NADE ZA NAŠU DECU: Đaci ove škole uradili su neverovatnu stvar (FOTO)

S. BABOVIĆ

22. 11. 2023. u 18:55

ĐACI Osnovne škole „Miodrag Čajetinac - Čajka“ iz Grabovca kod Trstenika sakupili su u dobrotvorne svrhe neverovatnih 15 punih džakova plastičnih čepova za reciklažu.

ИМА НАДЕ ЗА НАШУ ДЕЦУ: Ђаци ове школе урадили су невероватну ствар (ФОТО)

Foto:skola Miodrag Čajetinac Čajka

Trstenički učenici priključili su se tako kampanji Udruženja „Čep za hendikep“, koju u njihovom gradu realizuje Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom. 

- Ovaj gest toplih srca i solidarnosti ne samo što doprinosi našem udruženju već i ukazuje na važnost zajedništva i podrške - objavili su u Udruženju. -Hvala još jednom na ovom dragocenom doprinosu!

Mali đaci lično su preneli džakove do vozila za dalji transport. Predsednica Centra Anđelina Trifić, preuzela je veliku donaciju. Nešto ranije, Anđelina je zajedno sa svojim kolegom Nikolom Madžarevićem, upoznala učenike sa svim poteškoćama, sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom u svakodnevnom životu. 

Đaci i nastavnici ove škole, poznate po plemenitosti, nisu ostali nemi, već su uzvratili na najlepši mogući način. Udruženje „Čep za hendikep“ od 2012. godine uz pomoć brojnih saradnika na terenu prikuplja čepove sa plastičnih flaša, koje zatim prodaje kompanijama za reciklažu tvrde plastike. Od dobijenog novca kupuju se nova ili polovna ortopedska pomagala.

BONUS VIDEO - USPEŠNO IZNELA TRUDNOĆU, UPRKOS INVALIDITETU: Anđelina (38) sa cerebralnom paralizom postala mama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)