NAGRAĐENE REPORTAŽE "NOVOSTI": Dragoljub Gagričić i Rada Šegrt laureati Nagrade "Vladimir Ćosić"

J. Matijević

26. 09. 2023. u 12:41

NAGRADAMA za reportažu "Vladimir Ćosić", koje dodeljuju "M novine" iz Sremske Mitrovice, ovenčani su ove godine i novinari "Večernjih novosti" Dragoljub Gagričić i Rada Šegrt.

НАГРАЂЕНЕ РЕПОРТАЖЕ НОВОСТИ: Драгољуб Гагричић и Рада Шегрт лауреати Награде Владимир Ћосић

Foto Printskrin

Prema odluci žirija, čiji su članovi Žarko Rakić, Dejana Ivanović, Muharem Bazdulj, Dragana Pejović i Dragorad Dragičević, reportaža "Krajputaši, duša u kamenu", autora Dragoljuba Gagričića, našeg dopisnika iz Nove Varoš, osvojila je drugu nagradu, dok je treće mesto osvojila reportaža "Kamenu kuću iz Bastasa 'preneo' u Banjaluku", koju je napisala Rada Šegrt, naš dopisnik iz Kikinde.

Znalački, vešto reporterski, Gagričić je u svojoj priči opisao rad, trud i želju žitelja sela Kušići na Javoru, da se obnove bezgrobni spomenici srpskim junacima u balkanskim i Prvom svetskom ratu.

Foto Printskrin

 

U dirljivoj reportaži Šegrtove, koja gomila emocije, čitaoci "Večernjih novosti" i našeg portala saznali su kako je dr Dragomir Kozomara, profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci, iz "Olujom" opustošenog rodnog sela Bastasi, kamen po kamen preneo kuću u Banjaluku.

Pobedničku reportažu "O tihom i tužnom dečaku čija je kuća ponovo puna radosti" napisao je Zoran Šaponjić, novinar "RT Balkan".

Nagrade će dobitnicma biti uručene u nedelju, 1. oktobra, u 12 časova u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)