PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista fantazija, a sprema se jednostavno (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 17:00

DOMAĆI kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da morate da ga napravite.

ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ ОД ЈАБУКА: Укус је чиста фантазија, а спрема се једноставно (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Domaći Kuhar

Sastojci:

1,5kg jabuka

100g suvog grožđa potopljenog u rum

19 kašika šećera
2 kašičice cimeta
50g putera
5 jaja
1dl mleka
1dl ulja
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2dl vode
2 šlag pena
orasi

Foto: Printskrin Jutjub/ Domaći Kuhar

Priprema:

Jabuke oljuštite i isecite na krupnije komade pa poređajte po dnu tepsije. Po njima pospite u rum natopljeno suvo grožđe, a potom i nekliko kašika šećera i puter. Pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Dok se jabuke peku, napravite biskvit. Umutite belanca i šećer, a onda dodajte cimet, puter, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i žumance. Preko ispečenih jabuka prelijte smesu za biskvit. Pecite još 20 minuta. Umutite šlag od šlag pene i vode (ili mleka).

Ispečen kolač izvadite iz rerne pa ga "istresite" na tacnu, tako da sada jabuke dođu kao gornji sloj. Preko kolača stavite šlag, a potom i seckane orahe.

(Stil)

BONUS VIDEO - RECEPT GOTOV ZA PET MINUTA: Napravite posne bisere bez korišćenja šporeta

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!