OMILJENI KOLAČIĆI STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile čiji će padobranci biti lepši, a lako se prave

Novosti online

05. 11. 2023. u 17:00

PADOBRANCI su starinski kolač koji je bio rado viđen na trpezi širom bivše Jugoslavije, a ovaj jednostavni recept garantuje da će vam uspeti iz prve.

ОМИЉЕНИ КОЛАЧИЋИ СТАРЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Домаћице су се такмичиле чији ће падобранци бити лепши, а лако се праве

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuvaj uzivo

Sastojci:

Za biskvit:

3 belanceta

300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna

Za fil:

3 žumanceta

3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuvaj uzivo

Priprema:

Belanca čvrsto umutite sa šećerom, a kada počne da se pravi sneg, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite tako da dobijete čvrst šne. Na kraju pažljivo ručno umešajte mlevene orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili na pek-papir. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između svake puslice jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da vam puslice ostanu što više bele.

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuvaj uzivo

Dok čekate da se puslice osuše, pripremite fil. U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice isprskajte otopljenom čokoladom, a ne morate, na svaku nanesite fil i spajajte po dve, kao vanilice. Padobrance ostavite da malo odstoje da bi omekšali i potom ih služite.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!