NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Kada ga probate, shvatićete - Original kao iz poslastičarnice
OVA svilenkasta, sočna i veoma klasična krema može se koristiti kao osnova za bilo koji ukus sladoleda koji možete zamisliti. Jednostavno - ovo je najbolji recept za domaći sladoled.
Posebne proporcije mleka i pavlake i žumanca daće vam gust, ali ne i lepljiv sladoled koji deluje poput onog u najboljim poslastičarnicama, ali ipak nema težinu. Ukoliko želite malo laganiju teksturu, koristite više mleka i manje pavlake, piše "Njujork tajms". Takođe možete smanjiti količinu žumanaca, ali nemojte ići ispod tri.
Na kraju pripreme sladoled začinite kako god želite. Možete dodati neko voće za voćnu varijantu, kafu, vanilu, mlečnu ili crnu čokoladu, pistać... mogućnosti su nepregledne, igrajte se sa ukusima.
Sastojci:
- dve šolje slatke pavlake
- šolja mleka
- dve trećine šolje šećera
- prstohvat soli
- 6 žumanaca
Priprema - prvi korak:
U malom loncu dinstajte pavlaku, mleko, šećer i so dok se šećer potpuno ne rastvori, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. U posebnoj posudi umutiti žumanca. Neprekidno muteći polako umutite oko trećine vrele pavlake u žumanca. Dobijenu smesu ulijte u ostatak pavlake koji je preostao u šerpici. Vratite lonac na srednje nisku vatru i lagano kuvajte dok smesa ne bude dovoljno gusta da prekrije poleđinu kašike i ne spada.
Drugi korak:
Procedite dobijenu smesu kroz sitno sito u činiju. Ohladite smesu na sobnu temperaturu. Pokrijte i ohladite najmanje četiri sata ili ostavite da odstoji preko noći. Dobijenu smesu pomešajte sa ukusima koje želite i rasporedite različite ukuse u posebnim činijama pre zamrzavanja. Do serviranja držite u zamrzivaču.
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BARENI KROMPIR SA POVRĆEM: Božanstven zalogaj bez mesa (VIDEO)
10. 06. 2023. u 07:45
KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (2)