STALNO STE UMORNI, " LOMI" VAS PREHLADA? Čorbasta supa od kupusa pomoći će da se brže oporavite

Novosti online

29. 10. 2024. u 20:36

Jednostavna supa od kupusa može se lako obogatiti ako dodate još neki omiljen sastojak - i, svaki put, biće drugačija!

СТАЛНО СТЕ УМОРНИ,  ЛОМИ ВАС ПРЕХЛАДА? Чорбаста супа од купуса помоћи ће да се брже опоравите

Foto: Shutterstock


Sastojci:
  • 1/2 glavice kupusa
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike suvog povrća
  • 1 l vode
  • 1 kocka za supu
  • 200 gr paradajza iz konzerve
  • 1 list lorbera
  • 3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • so i biber

Priprema:

Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte dodajući vruću vodu.

Kupus isecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu.

Dolijte vodu, kocku za supu i iseckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu.) Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucelo i kuvajte supu oko pola sata pa doterajte ukus po želji.

Napomena: ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuvate i malo iseckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim kobasicama.

(lepaisrećna)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNA KVALITETA KAFE: Benefiti od zrna do šoljice