SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema

Novosti online

22. 05. 2024. u 17:00

Krompir salata od kuvanog mladog krompira i pavlake je jednostavan, a ukusan obrok koji možete da koristite i kao prilog.

САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mladih krompira
  • 250 ml pavlake
  • 1-2 kašike mleka
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • 1-2 kašičice soli
  • 1-2 kašičice bibera
  • ½ šolje sitno iseckanog svežeg vlašca

Priprema:

Prepolovite mladi krompir i kuvajte ga u velikom loncu u ključaloj vodi dok se ne skuva. Kada se skuva ocedite ga i ostavite da se malo ohladi.

Za preliv pomešati kiselu pavlaku i začine i po potrebi razblažite sa malo mleka ili vode. Prelijte kuvani krompir prelivom i promešajte.

Probajte i prilagodite začine ako je potrebno, a zatim ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi