IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 13:45

Lepo ispečeno i preliveno pikantnim, a jednostavnim sosom, meso bataka se topi u ustima.

ИДЕАЛАН РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА: Медени и глазирани пилећи батаци

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • bataci 6 komada
  • gustin 2 kašike
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje 2 kašike

Za preliv:

  • maslac 60 g
  • med 2 kašike
  • ljuti sos (tipa sriracha) 1 kašika

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Batake posolite, pobiberite i uvaljajte u gustin. Stavite na papir za pečenje, prelijte uljem i pecite 50 minuta. Dok se bataci peku na laganoj vatri 2-3 minuta kuvajte sastojke za sos. Sklonite s vatre kada se maslac otopi i sve se lepo zgusne. Nakon 50 minuta, izvadite batake iz rerne, prelijte sosom, te pecite još 5 minuta.

(superrecepti/žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU: Evo šta su grobari iz Beograda uradili Bed blu bojsima, navijačima FK Dinamo Zagreb! (FOTO)