SVINJSKI MEDALJONI U SOSU OD PEČURAKA: Meso mekano i sočno, a ukus je fantastičan (VIDEO)

Novosti online

05. 11. 2023. u 12:00

AKO želite da spremite vrhunski ručak, pravi izbor su svinjski medaljoni u preukusnom sosu od pečuraka.

СВИЊСКИ МЕДАЉОНИ У СОСУ ОД ПЕЧУРАКА: Месо мекано и сочно, а укус је фантастичан (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production - Rašina kuhinja

Potrebno je:

Svinjski file 250g

1 Crveni luk

Pečurke 50g

Kockica putera

1 Crni luk

Ruzmarin grančica

1 Tikvica

1 Crvena paprika

Peršun prstohvat

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production - Rašina kuhinja

Priprema:

Svinjski file podeliti na četiri dela. Oblikovati četrtine u medaljone. U dobro zagrejani tiganj staviti medaljone da se peku. Kada budu skoro skroz pečeni, prebaciti ih u činiju, dodati kockicu putera i zatvoriti činiju alu folijom.

U tiganj staviti sitno seckani luk sa seckanim pečurkama i naliti sa malo vode. Kada pečurke krenu da puštaju sokove, vratiti medaljone u tiganj i dodati još jednu kocku putera.

Prilog grilovano povrće:

U tiganj prvo staviti grančicu ruzmarina. Dodati seckanu papriku, tikvice, pečerke i crveni luk. Medaljone u sosu od pečuraka servirati sa grilovanim povrćem.

(Tripod Production/ Rašina kuhinja)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)