POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo

Andrijana Nešić

30. 01. 2023. u 19:32

Piletinu isecite na kockice srednje veličine, posolite i premažite senfom, pa je ostavite da odstoji u frižideru bar tri sata.

ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ КРОКЕТИ: Због овог састојка месо неће бити суво и жилаво

Foto: Profimedia

Pospite peršunom i biljnim začinom, pa uvaljajte svaki komad u brašno, a zatim u jaja. Pospite meso susamom i na kraju prezlama.

Pohujte piletinu u vrelom ulju. Ređajte je na ubruse da bi kroketi upili višak masnoće. Po želji, narendajte kačkavalj na vrelo meso, jer tako će biti sočnije i omeknuće, jer će meso upiti dodatnu masnoću kačkavalja.

Potrebno je:

  • 1,5 kg pilećeg belog mesa
  • šolja susama
  • 6 jaja
  • 200 g senfa
  • peršun nprezle
  • so
  • biljni začin
  • brašno za pohovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?