DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
Pomešajte 1 šolju mlakog mleka, 1 šolja brašna, šećera i kvasca u posudi ostavite da fermentira 15 minuta. Dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Dodajte još brašna ako je potrebno dok ne dobijete glatko, nelepljivo testo.
Testo umesite i stavite u posudu, pokrijte je plehom, tanjirom ili vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da oko 45 minuta na sobnoj temperaturi.
Testo isecite na pola, pa polovinu na 18 delova i napravite od njih kuglice. Oklagijom razvaljajte komade i premažite ih malo puterom otopljenim na sobnoj temperaturi. Nastavite da razvaljate ostale komade i naslažite ih jedan na drugi. Poslednji komad ne premazujte puterom.
Uzmite 9 slojeva testa i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. Zatim oklagijom razvucite što više možete. Po potrebi možete posuti brašnom. Isecite razvučeno testo na četvrtine odnosno na male trouglove.
Prebacite kiflice u pleh i ostavite da narastu dok se skoro ne udvostruče. U međuvremenu, zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite iz nadevom od žumanceta i mleka i pecite dok godnji sloj ne dobije zlatnu boju, oko 25 minuta.
Potrebno je za testo:
- 2 jaja
- 2 šolje toplog mleka
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g instant kvasca
- 4,5 šolje brašna
Za između listova testa:
- 175 g mekog putera
Za površinu testa
- 1 žumance
- 1 kašičica mleka
- Susam i crni kim
POGLEDAJTE VIDEO:
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (2)