HLEB SA PARADAJZOM - ČUVENO ŠPANSKO JELO: Brzo se pravi, ne košta puno, a odlično je i ako postite
Španci su poznati po tome da imaju 2 doručka. Kada ustanu prvo jedu ćurose sa toplom čokoladom, ali to može i da se preskoči.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kriška hleba
- maslinovo ulje
- 1 paradajz
- 1 čen belog luka
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite parče hleba sa obe strane dok ne porumeni. Pređite preko hleba sa sirovim čeno belog luka (presecite ga na pola). Narendati paradajz. Dodajte malo maslinovog ulja i morsku so. Probajte i dodajte još maslinovog ulja/soli ako je potrebno. Kašikom stavite smesu od paradajza na hleb.
(stvarukusa)
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)