SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom

Novosti online

01. 02. 2023. u 16:55

POSLASTICA koju će svi obožavati.

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Slatka pita sa sirom - sastojci:

- 300g tankih rezanaca za supu

- 10 listova tankih kora za pitu
- 500g neslanog sira
- 200g kisele pavlake
- 250g margarina
- 200g šećera
- 30g vanilin šećera
- 5 jaja
- 100g suvog grožđda
- korica limuna
- šećer u prahu za posipanje

Slatka pita sa sirom - priprema:

U većoj šerpi staviti vodu da proključa, a zatim dodati rezance. Kada su se prokuvali procedite i stavite ih u činiju da se prohlade ( pazite da se rezanci ne prekuvaju).Umutiti belanca mikserom, dok ne postane čvrsta pena.

U posebnoj činiji pomešati sir i pavlaku, pa dodati žumanca, sve lepo sjediniti dok se ne povežu sastojci. Zatim umutiti margarin sa šećerom, dodati narendanu koricu limuna i sve dobro izmiksati, pa dodavati postepeno smesu sa sirom, pavlakom i žumancima. Sve vreme mutiti mikserom, na kraju dodati suvo grožđe i skuvane rezance, pa varjačom promešati. Kada se masa povezala, dodavati polako umućena belanca. Rastopiti malo margarina i maslaca za premazivanje kora.

U podmazan pleh staviti koru, pa premazati sa malo rastopljenog margarina, zatim drugu koru pa ponoviti postupak sve do pete, ređati koru pa premazivati je, a zatim usuti ceo fil preko pete kore, pa nastaviti sa ređanjem kora sa rastopljenim margarinom između.Poslednju koru premazati ostatkom rastopljenog margarina, i iseći pitu na kocke pre pečenja.

Peći na 180C 40-45 minuta. Tokom serviranja, pitu po vrhu posuti šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!