ZDRAVO I UKUSNO: Domaća pogača sa susamom i kimom (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 03. 2023. u 12:00

MOŽETE je jesti samu ili uz ručak, ili pak da je probate napunjenu

ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Pogača sa susamom i kimom - sastojci:

250 ml vode

10 g kvasca
1 kašičica šećera
400-450 g brašna
3 krompira
1 kašika sira za mazanje
malo ulja

Pogača sa susamom i kimom - priprema:

Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati šećer, brašno, soli i malo ulja. Zamesiti mekše glatko testo i ostaviti da odmori 30 minuta. Tri krompira skuvati, pa izgnječiti, dodati kašiku sira, pa izmiksati. Dodati malo soli i napraviti dve lopte.

Testo podeliti na dve lopte i malo obraditi rukama. Pokriti loptice da odmore 5-6 minuta. Svaku loptu rukama razvući, a ruke malo pouljiti. Loptu krompira staviti na sredinu testa, pa je pokriti ivicama i pritisnuti prstima. Okrenuti testo, pa istanjiti rukama.

Foto: Bakina kuhinja

 

Staviti u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i krpom i ostaviti da odmori. Viljuškom izbosti testo i premazati žumancetom. 

Posutu susamom i kimom. Peći na 210-220 stepeni oko 25 minuta. Pokriti krpom. Fantastičnog ukusa, mekana kao duša.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)