RECEPT ZA NAJTRAŽENIJU ČORBU: Današnji ručak - ništa lakše (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2023. u 12:00

ČORBA sa piletinom i povrćem

РЕЦЕПТ ЗА НАЈТРАЖЕНИЈУ ЧОРБУ: Данашњи ручак - ништа лакше (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Pileća čorba - Sastojci:

600 g pilećeg mesa

2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 koren celera i lišća
paškanat
bamija ili šaka graška
malo bibera, soli
lovorov list po želji
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica brašna
po želji suvi začin
peršunov list
malo ulja

Pileća čorba - Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk, dodati seckanu šargarepu i ostalo seckano povrće. Kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso da omekša.

Foto: Bakina kuhinja

 

Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti žicom.

Ubaciti jednu kutlaču čorbe i žicom izmešati. Dodati još jednu kutlaču supe i izmešati, a zatim ubaciti u čorbu.

Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista. Naša begova čorba je gotova. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije