NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Korak po korak do savršenstva (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 03. 2023. u 09:00

DANAŠNjI slatkiš

НАЈУКУСНИЈЕ ПАЛАЧИНКЕ: Корак по корак до савршенства (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Obradujte porodicu i prijatelje i napravite najomiljeniji slatkiš po sledećoj recepturi.

Palačinke - sastojci:

400 ml mleka

2 jaja
brašno
1 kašika kakaa
ulje, malo soli
1 kesa za zamrzivač

Palačinke - priprema:

Umutiti jaja, dodati malo ulja, dodati mleko. Dodavati brašno da se dobije ređe testo bez grudvica.

Odvojiti dve kutlače u drugu činiju pa ubaciti kakao i izmutiti bez grudvicama dodati još malo testa. Sipati u podmazan tiganj jednu kutlaču testa da se malo zapeče.

U kesu sipati čokoladni deo, probušiti malu rupicu na ćošku kese pa na palačinku koja se peče  praviti figure krenuti od centra ili do ivice kako vam je lakše. Čim se malo zapeče okrenuti.

Palačinke filovati po želji. Simpatično dekorativno ukusno...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)