JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan

Novosti online

22. 05. 2024. u 16:00

Kada je reč o jelima na kašiku, gulaš je uvek u prvim redovima. Serviran uz palentu, pire od krompira ili sa domaćom testeninom gulaš dobija svoj puni sjaj.

ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za palentu
  • kukuruzni griz 250 g
  • voda 400 ml
  • so 1 kašičica
  • maslac 50 g

Za gulaš

  • juneće meso 500 g
  • paradajz pelat 200 g
  • crni luk 2 glavice
  • šargarepa 2 korena
  • so i biber po ukusu
  • mlevena začinska paprika 1 kašika
  • lovor 1 list

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Posle nekoliko minuta dodajte i juneće meso isečeno na kockice, ulijte malo vrele vode, dodajte lovorov list i ostavite da se krčka.

Kad meso malo omekša, umešajte iseckani pelat i nastavite da kuvate. Po potrebi u gulaš dolivajte vodu, a pred kraj dodajte začinsku papriku, so i biber po želji.

Za palentu stavite vodu sa solju i maslacem da proključa. Skinite s vatre i uz stalno mešanje sipajte kukuruzni griz. Vratite na vatru i kuvajte desetak minuta. Toplu palentu razdelite u četiri tanjira i prelijte junećim gulašom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama