POSNA SLANA KREKER TORTA: Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2023. u 18:00

KO KAŽE da torta mora biti samo slatka? Slane su još zanimljivije, a evo recepta za jednu od njih

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

POSNA SLANA KREKER TORTA - potrebno je:

1 konzerva tunjevine (180 gr)

150 - 200 gr margarina
200 gr posnog majoneza
1 kašika senfa
300 gr posnih krekera
prepečenog susama 50 gr
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 gr pečenog kikirikija
200 ml presola iz krastavaca

POSNA SLANA KREKER TORTA - priprema:

Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. 

U  poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.

Foto: Bakina kuhinja

 

Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!