KRALJICA MEĐU ČOKOLADNIM TORTAMA: Danas pravimo Reformu (VIDEO)
PRAVA torta za praznične dane, a i jedna od omiljenih većine ljudi
TORTA REFORMA - Potrebno je:
16 jaja
250 gr maslaca (može margarin)
300 gr mlevenih oraha
150 gr šećera u prahu
4 kašike brašna
2 krem šlaga od čokolade za ukrašavanje
TORTA REFORMA - Priprema:
Umutiti 8 belanaca sa 50 gr šećera u čvrst šne, dodati 2 kašike brašna i 100 gr mlevenih oraha.
Dobro izjednačiti i istresti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15-20 min. na 180 stepeni C. Za drugu koru umutiti ponovo isto i ispeći još jednu koricu, pa kad se prohlade preseći na pola da se dobiju 4 korice.
U preostala žumanca dodati 50 gr šećera u prahu, pa ih penasto umutiti i staviti na paru da se zgusnu. Pred kraj dodati 200 gr čokolade i izjednačiti. Skloniti sa pare i dobro ohladiti.
I maslac penasto umutiti, pa ga sjediniti sa čokoladnim delom. Dobro mikserom sve izmiksati, da se dobije fina penasta krema.
Svaku koricu premazati kremom osim poslednje. Ostaviti krema malo za delove sa strane.
Umutiti šlag kremu i ukrasiti špricom, posuti čokoladnim mrvicama.
Dobro ohladiti. Najbolje je da napravite dan ranije i da onda uživate u najboljoj čokoladnoj torti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
17. 02. 2023. u 15:00
SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06
DODIK UOČI SASTANKA SA PUTINOM: Otkrio šta će tražiti od ruskog predsednika
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je, uoči sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, da će tražiti od predsednika Ruske Federacije da se razmotri način na koji bi se moglo obezbediti prisustvo Republike Srpske i njena vidljivost na Forumu BRIKS.
06. 06. 2024. u 15:30
NEMAČKA IMA NOVI PLAN ZA UKRAJINU: Sprema se drugačija strategija
ZAPAD mora da podstakne Ukrajinu da započne mirovne pregovore sa Rusijom kako bi izbegao globalni sukob, rekla je Alis Vajdel, kopredsedavajuća desničarske nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD), tokom govora u Bundestagu.
06. 06. 2024. u 15:19
NEKAD BILI BLISKI, PREKINULI KONTAKT: Zašto Nole i Ana više ne pričaju?
ODNOS Ane Ivanović i Novaka Đokovića dugo je tema spekulacija i nagađanja, a kako i ne bi kada se znaju još od malih nogu i kada je svima dobro pozato da su nekada bili izuzetno bliski.
06. 06. 2024. u 15:23
Komentari (0)