RUSIJA KORISTI MOZAK, NE SAMO PARE: Putin juče izazvao buru, senator otkrio šta je ključ vojne moći Kremlja

Novosti online

21. 05. 2021. u 16:46

RUSIJA proizvodi najsavremenije oružje, rekao je juče Vladimir Putin, naglasivši da takav pristup omogućava suočavanje sa svim pretnjama.

РУСИЈА КОРИСТИ МОЗАК, НЕ САМО ПАРЕ: Путин јуче изазвао буру, сенатор открио шта је кључ војне моћи Кремља

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

Putin je dodao da ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, i podsetio na hipersonično naoružanje koje se nalazi u arsenalu Rusije.

- Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok "Avangard" sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje - rekao je ruski predsednik.

Istovremeno, Putin je naglasio da Rusija ne ide putem militarizacije svoje ekonomije. Novo rusko oružje je rezultat razboritog odnosa prema sredstvima koja su izdvojena za odbranu zemlje.

Putin otkrio koliko novca dobija ruska vojska

Predsednik je primetio da je Rusija u pogledu trošenja na nacionalnu odbranu među prvih deset zemalja, ali da se nalazi pri kraju tog spiska.

- Ove godine je izdvojeno oko 42 milijarde dolara, dok je američki vojni budžet premašio 770 milijardi dolara - rekao je on.

Rusija se modernizuje mozgom, a ne samo parama

U eteru radija Sputnjik, Sergej Beznadežni, član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije, primetio je da razborit odnos prema izdvojenim sredstvima za odbranu omogućava Rusiji da se nosi sa najsavremenijim pretnjama.

- Sve je počelo kada je vojno-industrijski kompleks modernizovan. Dvehiljaditih je počeo priliv novca, i država je pažnju usmerila na vojno-industrijski kompleks. Ipak, Rusija je to pitanje rešila ne samo novcem, već i mozgom. Zaista smatram da se vojno-industrijskom kompleksu danas poklanja dovoljno pažnje, tamo su zaista uvedene savremene metode upravljanja, to jest, ne radi se samo o nepromišljenom trošenju, već o ciljanom finansiranju projekata - Beznadežni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju