ANGAŽUJU DODATNO MEDICINSKO OSOBLJE ZBOG PANDEMIJE: U Tokiju očekuju vakcinisanje 80 odsto učesnika

Novosti online

19. 05. 2021. u 11:58

Najmanje 75 odsto osoba koje će boraviti u olimpijskom selu na igrama u Tokiju je već vakcinisano ili će biti pre otvaranja 23. jula, izjavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Tomas Bah.

АНГАЖУЈУ ДОДАТНО МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ: У Токију очекују  вакцинисање  80 одсто учесника

Foto: EPA

- Imamo dobar razlog da se nadamo da će taj postotak biti veći i od 80 procenata - dodao je Bah.

MOO je osim toga osigurao dodatno medicinsko osoblje za Olimpijske igre. Predložio je organizacionom odboru da uključi dodatno medicinsko osoblje u nacionalna selekcije, koje će dodatno osoblje podržavati lekarske operacije i strogu primenu anti-kovid mera u olimpijskom selu i na olimpijskim borilištima.     

Predsednica organizacionog odbora Tokio-2020 Seiko Hašimoto je kazala kako će organizatori prihvatiti tu ponudu napominjući da bi vakcinisanje učesnika bila velika pomoć da se osiguraju sigurne Igre.

Skoro dva meseca od početka OI koje su već odložene prošle godine zbog pandemije, sva ispitivanja javnog mnenja pokazuju da većina Japanaca želi novo odlaganje ili otkazivanje.

Međutim, organizatori tvrde da će stroge mere, među kojima je i zabrana učešća posetiocima iz inostranstva garantovati sigurnost ovog najvećeg sportskog događaja.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri