ZVECKANJE ORUŽJEM ILI UVOD U NOVI RAT NA KAVKAZU: Azerbejdžan ušao na teritoriju Jermenije

Tanjug

19. 05. 2021. u 00:07 >> 01:19

JERMENSKO ministarstvo odbrane je danas saopštilo je da ne odbacuje mogućnost upotrebe sile ukoliko azerbejdžanske snage ne napuste jermensku teritoriju u okviru razumnog roka.

ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ ИЛИ УВОД У НОВИ РАТ НА КАВКАЗУ: Азербејџан ушао на територију Јерменије

Foto: EPA

-U slučaju nedostatka mirnog rešenja u razumnom roku, ukoliko se azerbejdžanske snage ne vrate na njihove početne pozicije, jermenske oružane snage imaju pravo da reše problem, pa i silom", navodi se u saopštenju koje je preneo TASS.

Ministarstvo je još jednom naglasilo da je bilo kakvo kršenje zakona jermenske države apsolutno neprihvatljivo i da azerbejdžanske trupe moraju da napuste jermensku teritoriju.

Iz Jerevana su pozvali da se ovo pitanje reši mirnim putem i zatražili su međunarodno posredništvo.

Ministarstvo odbrane Jermenije je saopštilo 12. maja da su azerbejdžanske oružane snage pokušale da izvedu "određene operacije" na granici u provinciji Sjunik u nameri da "prilagode granicu".

Posle reakcije Jermena, Azerbejdžanci su prestali sa aktivnostima i pristali su na razgovore kako bi se smirila situacija.

Istog dana, vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan je odražo sastanak bezbednosnih snaga, na kojem je opisao situaciju kao kršenje jermenske teritorije.

On je tada rekao da su Azerbejdžanci prešli granicu i ušli tri i po kilometra unutar Jermenije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega