PUTIN S BAJDENOM U ŠVAJCARSKOJ: Ove nedelje "prethodnica" Lavrov i Blinken na Islandu

D. D. S.

18. 05. 2021. u 13:28

Švajcarska će najverovatnije biti domaćin samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD DŽozefa Bajdena u junu, objavio je moskovski "Komersant" pozivajući se na izvore iz ruske vlade. Bajden, koji je, kako podseća agencija Rojters, u martu rekao da je mislio da je Putin "ubica", što je izazvalo Moskvu da povuče ambasadora iz Vašingtona na konsultacije, rekao je da bi voleo da razgovara sa Putinom tokom planirane posete Evropi sledećeg meseca, prenosi Rojters.

ПУТИН С БАЈДЕНОМ У ШВАЈЦАРСКОЈ: Ове недеље претходница Лавров и Блинкен на Исланду

Foto: Depositphotos

Bajden je predložio da se razgovori sa Putinom održe 15. i 16. juna u nekoj evropskoj zemlji, izvestio je moskovski "Komersant" prošlog meseca.

Bela kuća je saopštila da bi razlike između Vašingtona i Moskve trebalo da budu rešene pre susreta, a Kremlj je odgovorio da razmatra mogućnost održavanja susreta. 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Entoni Blinken će se sresti ove nedelje na Islandu, što će biti razgovor na najvišem nivou između Moskve i Vašingtona otkako je Bajden preuzeo funkciju predsednika 20. januara. Očekuje se da će se tokom sastanka Lavrova i Blinkena razgovarati o pripremama za potencijalni susret dva predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)