ZOV PROŠLOSTI BILA GEJTSA: "Majkrosoft" produžio spekulacije o aferama poznatog milijardera

Novosti online

18. 05. 2021. u 09:30

"MAJKROSOFT" je sproveo istragu o vezi suosnivača te kompanije Bila Gejtsa sa jednom zaposlenom, pre skoro 20 godina, nakon što je kompanija 2019. obaveštena da je Gejts pokušao da stupi u romantičnu vezu sa tom osobom, saopštila je kompanija u ponedeljak.

ЗОВ ПРОШЛОСТИ БИЛА ГЕЈТСА: Мајкрософт продужио спекулације о аферама познатог милијардера

Foto: Printskrin Youtube

Saopštenje dolazi u trenutku kada u javnosti kruže spekulacije o aferama iz Gejtsove prošlosti.

"Majkrosoft" je u drugoj polovini 2019. dobio prijavu da je Gejts - pokušao da započne intimnu vezu sa zaposlenom u kompaniji 2000. godine - saopštio je portparol "Majkrosofta".

 - Komisija upravnog odbora "Majkrosofta" je razmotrila prijavu, uz pomoć pravne firme angažovane spolja, kako bi se sprovela detaljna istraga. Tokom istrage, "Majkrosoft" je pružio veliku podršku zaposlenoj osobi koja je prijavila slučaj - saopšteno je iz kompanije.

"Volstrit džornal" je u nedelju objavio da je odbor "Majkrosofta" zaključio da je Gejtsov odnos sa radnicom kompanije bio neprikladan, i da treba da napusti položaj u bordu 2020. godine, pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom u kompaniji.

Portparol "Majkrosofta" nije želeo da komentariše da li je odbor odlučio da Gejts treba da ode iz odbora.

Gejtsov portparol je u izjavi za "Volstrit džornal" rekao da njegova odluka da napusti bord nema nikakve veze sa njegovim odnosom sa zaposlenom u kompaniji.

 - Pre skoro 20 godina dogodila se afera koja je završena sporazumno. Bilova odluka da se postepeno povuče iz odbora nije ni na koji način bila povezana sa tim. Zapravo, nekoliko godina pre toga je izrazio želju da provede više vremena baveći se svojim filantropskim aktivnostima - navedeno je u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)