ERDOGAN BACIO KLETVU: Evo čiju vladu prokleo turski predsednik

Novosti online

17. 05. 2021. u 21:24

TURSKI lider Redžep Tajip Erdogan izjavio je da proklinje austrijsku vladu nakon podizanja zastave Izraela u austrijskim saveznim ministarstvima.

ЕРДОГАН БАЦИО КЛЕТВУ: Ево чију владу проклео турски председник

Foto AP

- Proklinjem austrijsku vladu koja je okačila izraelsku zastavu na zgradu administracije kancelara. Podizanje zastave terorističke države na svom državnom zdanju znači poistovećivanje sa terorom. Austrija očigledno pokušava da prisili muslimane da plate za genocid koji je počinila nad Jevrejima - rekao je Erdogan govoreći u Ankari.

Foto: EPA

Kako je ranije izjavio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, izraelska zastava podignuta je na krovu savezne zgrade kancelara u znak solidarnosti, budući da „teroristički napadi na Izrael zaslužuju najodlučniju osudu“.

​Nakon zgrade kancelara, izraelsku zastavu podiglo je austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova, izražavajući snažnu podršku bezbednosti Izraela.

Situacija na granici između Izraela i Pojasa Gaze eskalirala je 10. maja uveče. Do danas, 16. maja, od početka eskalacije sukoba iz palestinske enklave na izraelsku teritoriju ispaljeno je 3.350 raketa, oko 500 je upalo unutar enklave. Efikasnost rada PRO sistema „Gvozdena kupola“ iznosi 90 odsto. Prema poslednjim informacijama, u Izraelu je poginulo 10 osoba, oko 50 je teško povređeno. Izrael je kao odgovor na palestinske rakete izveo stotine napada na Pojas Gaze. Broj Palestinaca ubijenih u izraelskim vazdušnim napadima dostigao je 220, a među žrtvama je i 58 dece.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)