KOMANDATNI oružanih snaga Švedske smatraju da je švedska vojska spremna na rat protiv Rusije, piše list „Dagens Niheter“.

Komentari (14)

Miro Markov

14.05.2021. 00:52

Нека Швеђани науче из њихове историје како им је краљ Карло 12. прошао у рату против царске Русије у јуну 28. 1719. када га је руски цар Петар Велики до ногу потукао у битци на реци Полтави у истоној Украјини и тиме запечатио заувек постојање "Украине" и некадашње моће Шведске краљевине. Ако се Швеђаи опет усуде да нападну Русији, проћи ће још горе, јер данашња Руска Федрација је највећа војна сила.

Vaske

14.05.2021. 05:52

Cenim švedski narod, ali zašto se kuražite bez potrebe i gurate gde vam mesto nije. Švedska država istina može da ratuje sa Rusijom i to ne duže od 1-2 sata a onda će od države u kojoj je gotovo blagost napraviti Pripjat ili Černobilj. Zašto ?

Željko Puškar

14.05.2021. 06:35

Švedska zaboravila kako je završio njen posljednji rat sa Rusijom na čijem čelu je bio Petar Veliki početkom osamnaestoga stoljeća.

Jolle

14.05.2021. 07:33

Komedija drzava u kojoj je u vojsci najbitnija stvar "raznolikost" i narcisoidnost. Zamislite primadonu neke opere koja se prenemaze na sceni i posle nastupa ocekuje gromoglasan aplauz a ako toga ne bude pocece da roni krokodilske suze. Svedjani su odavno izgubili kompas za realnost i samo njihovo funkcionisanje doveli u pitanje ,odluke su im za cudjenje pa se i one najvece budale iscudjavaju kako neko moze da bude ludji i od njih. Uskoro ce ih migranti apsorbovati a gde ce oni preziveli posle toga veliko je pitanje. Do duse "nova Svedska je i onako pretezno od snegom bele boje postala apsolutno crna bar ih u vecini ima cak i na tv-u.

Dušan

14.05.2021. 09:34

Švedska se ne može izboriti sa arapima, na sopstvenoj teritoriji. Lagano ih arapi tjeraju prema sjeveru. Jug Švedske je već izgubljen.