OVO JE PONOS RUSKE AVIJACIJE: Zbog ovih performansi MiG-35 je van svake konkurencije (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2021. u 15:15

RUSKI lovački avioni "MiG-35" proširili su borbene sposobnosti, tačnije moći će da koriste bilo koje postojeće avionsko oružje, saopštio je direktor direkcije za programe MiG-29M, MiG-35 i lakog višenamenskog aviona ruske avionske korporacije "MiG" Mušeg Balojan.

ОВО ЈЕ ПОНОС РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Због ових перформанси МиГ-35 је ван сваке конкуренције (ВИДЕО)

Wikipedia

- MiG-35 će moći da koristi čitav asortiman postojećeg avionskog oružja, uključujući perspektivne primerke - rekao je Balojan.

Zahvaljujući novim borbenim mogućnostima, dodaje on, taj avion je postao efikasan vazduhoplovni kompleks za sticanje nadmoći u vazduhu.

- Sa stanovišta naoružanja i opremljenosti, MiG-35 u svemu nadmašuje svog prethodnika. Novi radar i optičko-lokaciona stanica, novi sistem za označavanje ciljeva koji je postavljen na kacigi, savremene rakete klase "vazduh-vazduh" i "vazduh-zemlja", veliki arsenal avionskih bombi kako slobodnog pada, tako i navođenih - pojasnio je predstavnik korporacije.

Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)