KRVAVA UVERTIRA ZA DOČEK AMERIKANCA: Ubijaju Ruse u Donbasu da bi se udvorili zvaničnicima SAD

Novosti online

08. 05. 2021. u 12:51

JEDAN od glavih razloga za intenziviranje pucnjave na kontakt-liniji u Donbasu je dvodnevna poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu, saopštio je generalni direktor Instituta za politička istraživanja Sergej Markov za televiziju „360“.

КРВАВА УВЕРТИРА ЗА ДОЧЕК АМЕРИКАНЦА: Убијају Русе у Донбасу да би се удворили званичницима САД

Foto: EPA

Analitičar smatra da ukrajinske vlasti na taj način „dočekuju“ američkog diplomatu koji, prema njegovom mišljenju, donosi ključne odluke u zemlji.

-Oni smatraju da je državnom sekretaru veoma drago kada ubijaju Ruse, kada se raspirivanje sukoba može svaliti na Ruse- rekao je Markov.

Zaoštravanje situacije u Donbasu takođe može biti povezano sa proslavom praznika Vaskrs, dodaje ekspert.

-Oni se svete, znaju da su tamo pravoslavci, Vaskrs. Žele da ubiju nekoga na Vaskrs, da naprave košmar-, ističe analitičar.

Markov dodaje da je treći mogući način za pogoršanje situacije – Dan pobede.

-Među onima koji podržavaju kijevski režim ima mnogo neonacista. Prema tome, oni se takođe svete Rusiji, Donbasu zbog toga i žele da ubiju što više ljudi-, zaključuje Markov.

Napetost na jugoistoku Ukrajine je u poslednje vreme porasla. U samoproglašenim republikama LNR i DNR za to krive Oružane snage Ukrajine, a Kijev i zapadne zemlje govore o aktivnosti ruskih vojnika kod granice.

Moskva je više puta saopštavala da je zainteresovana za stabilizaciju situacije u Ukrajini, ističući da ne nameravaju da napadaju bilo koga.

Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken boravio je u dvodnevnoj poseti Kijevu i on je prvi predstavnik administracije predsednika DŽoa Bajdena koji je posetio Ukrajinu.

Lider LNR Leonid Pasečnik saopštio je da se broj napada Ukrajine na LNR od februara povećao pet puta. Kako je rekao, situacija na kontakt-liniji je „stabilno napeta“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)