IZRAEL SPREMA KOPNENU INVAZIJU: Nova skalacija sukoba između Izraelaca i Palestinaca

D. D. S.

13. 05. 2021. u 15:25

NAJVEĆI sukob Izraelaca i Palestinaca poslednjih godina, započet pritestima zbog naseljavanja Jevreja u Istočni Jerusalim, eskalirao je pripremama kopnenih trupa Izraela duž granice sa Gazom.

ИЗРАЕЛ СПРЕМА КОПНЕНУ ИНВАЗИЈУ: Нова скалација сукоба између Израелаца и Палестинаца

Foto: Tanjug/AP Photo

Dok je Hamas lansirao rakete na jug Izraela, Generalštab izraelskih odbranmbenih snaga razmatra moguću kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze koja će biti prosleđena izraelskom političkom rukovodstvu na odlučivanje.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc naredio je da 10 rezervnih četa pogranične patrole bude pozvano da pomogne policiji u sprečavanju sukoba u arapsko-jevrejskim gradovima širom zemlje.

U saopštenju iz Gancovog kabineta se ističe da on neće dozvoliti da vojnici izraelskih Odbrambenih snaga obavljaju poslove policije u gradovima, ali da će policiji pružiti logističku pomoć. Ganc je istakao de je u zemlji vanredna situacija i da će velika pojačanja biti hitno poslata da uvedu zakon i red. 

- Prošle noći sam se sastao sa 30 lidera arapskih vlasti, a danas ću imati susrete sa predstavnicima arapske i jevrejske javnosti kako bi se situacija smirila i prestale podsticanje i agitovanje koje razara izraelsko društvo - naveo je Ganc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice