SMENA U VRHU TRAMPOVE STRANKE: Kritikovala tvdnje bivšeg američkog predsednika da je on pravi pobednik izbora!

Tanjug

13. 05. 2021. u 08:46

REPUBLIKANCI u Predstavničkom domu smenili su svoju članicu iz Vajominga Liz Čejni, ćerku bivšeg potpredsednika SAD Dika Čejnija, sa položaja jednog od lidera stranke, zbog toga što je kritikovala tvrdnje bivšeg predsednika Donalda Trampa da je na novembarskim predsedničkim izborima došlo do prevare.

СМЕНА У ВРХУ ТРАМПОВЕ СТРАНКЕ: Критиковала твдње бившег америчког председника да је он прави победник избора!

Foto: Tanjug/AP

Republikanski kokus glasao je u sredu da smeni Čejni sa položaja predsedavajuće Konferencije republikanaca u Predstavničkom domu, što je treća najviša funkcija u rukovodstvu Republikanske stranke u donjem domu Kongresa, zadužena da prenese poruku stranke američkoj javnosti. 

Čejni, koja je jedina predstavnica zapadne države Vajoming u tom zakonodavnom telu, odbacuje tvrdnje Trampa da je on, a ne demokrata Džo Bajden, legitimni pobednik novembarskih izbora.

Čejni se našla na udaru kada je glasala za opoziv Trampa zbog njegove uloge u podsticanju pobune u Kapitolu 6. januara, kada su stotine njegovih pristalica upale u zgradu Kongresa kako bi sprečili poslanike da potvrde Bajdenovu pobedu u Elektorskom koledžu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama