IZRAEL JE NAPADNUT: Hamas ispalio više od 600 raketa, ima mrtvih i ranjenih, izraelska vojska izvela napade na više od 500 ciljeva

Novosti onlajn

11. 05. 2021. u 20:32 >> 00:47

SUKOB Izraela i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel Aviv.

ИЗРАЕЛ ЈЕ НАПАДНУТ: Хамас испалио више од 600 ракета, има мртвих и рањених, израелска војска извела нападе на више од 500 циљева

Foto printskrin

Tako su se obistinile Hamasove pretnje koji je raketiranjem upozorio ukoliko se nastave udari na Gazu. Izraelske odbrambene snage reagovale su iz svoji PVO i PRO sistema “kupola” i “čelična pesnica”.

Odlazeći premijer Izraela Benjamin Netanijahu najavio je nekoliko sati ranije da će pojačati snagu i učestalost napada na Pojas Gaze.

00:50 PROGLAŠENO VANREDNO STANjE: U izraelskom gradu Lodu povređeno 12 osoba

NAJMANjE 12 osoba, od kojih dve teže povređene su u izraelskom gradu Lodu, vojska Izraela uputila se ka njemu. Prethodno je gradonačelnik izjavio kako su izgubili kontrolu nad gradom, a ulice su u plamenu.

00:44 SUKOBI U NjUJORKU: Pristalice Izraela i Palestine se sukobile na ulici, intervenisala policija (VIDEO)

Eskalacija sukoba i novi napadi između Izraela i Hamasa odrazili su se na njihove pristalice širom sveta. U Njujorku su, noseći zastave, sukobili se na sred ulice, blokiravši saobraćaj. Intervenisala je i policija.

00:22 POTPUNO SMO IZGUBILI KONTROLU NAD GRADOM: U Lodu su ulice u plamenu, Izraelci se evakuišu iz svojih domova

Izraelski grad Lod je u plamenu, rakete Hamasa pogodile su neke zgrade. Ulice su u plamenu, na sve strane gore zapaljeni automobili.

- Potpuno smo izgubili kontrolu nad gradom, a ulice su svedoci građanskog rata između Arapa i Jevreja - rekao je gradonačelnik Loda.

Stanovnici se evakuišu iz svojih domova.

23:58 ZGRADA NESTAJE KAO KULA OD KARATA: Izraelske rakete gađaju Gazu, gusti dim na sve strane

U raketiranju Izraela i Hamasa, sve više je žrtava i povređenih. Na raketirnje iz Gaze Izrael je odgovorio vazdušnim napadom. Ujednom od napada pogođena je zgrada. Uz gusti crni dim zgrada se srušila kao kula od karata. Snimak POGLEDAJTE OVDE.

23:47 NASTAVLjAMO SA UDARIMA NA HAMAS: Izraelska vojska izvela napade na više od 500 ciljeva

NAČELNIK generalštaba izraelske vojske general-major Aviv Kohavi izjavio je danas da su oružane snage izvršile udare na više od 500 ciljeva i ubile desetine terorista-operativaca čime su, kako kaže, palestinskoj terorističkoj organizacijia naneti bolni udarci.

- Odlučni smo da teroristima uzvratimo na najozbiljniji mogući način - poručio je izraelski general istakavši da će vojska nastaviti sa udarima na položaje Hamasa i Islamskog džihada u pojasu Gaze i da se priprema za širi konflikt.

Foto: Tviter

23:36 - TERORISTI HAMAS IZAZVALI SU NOĆ PUNU KRVOPROLIĆA: Izrael poručuje - učinićemo sve što je potrebno da odbranimo svoje građane

Teriristi Hamasa izazvali su noć punu krvoprolića lansirajući desetine raketa iz Gaze. Milioni Izraelaca bili su prinuđeni da pobegnu u skloništa. Raketiranje je dovelo do toga da ima mnogo mrtvih i ranjenih.

Izrael će učiniti sve što je potrebno da odbrani svoje građane od Hamasovog namernog gađanja civila - saopštili je Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

22:51 - UZ ZVUKE SIRENA BEŽE KA IZLAZU SA AERODROMA: POtresne scene iz Tel Aviva tokom napada

Glavni međunarodni aerodrom u Tel Avivu je zatvoren nakon baražne raketne paljbe Hamasa na zonu Tel Aviva, saopštile su izraelska agencija za saobraćaj. Uz zvuke sirena ljudi su trčali napuštajući zgradu. Snimak pogledajte KLIKOM OVDE.

22:36 - SUKOBI OKO AL AKSA DžAMIJE

U starom delu Jerusalima došlo je do sukoba kod jednog od najsvetijih mesta muslimana džamije al Aksa, između Palestinaca i izraelskih snaga bezbednosti.

22:23 -  SAD I NEMAČKA: IZRAEL IMA PRAVO NA SAMOODBRANU

Bela kuća je osudila raketni napad HAMAS-a i drugih palestinskih grupa na Izrael. Portparolka američkog predsednika Džen Psaki saopštila je da Izrael ima pravo na samoodbranu.

Ministar spoljnih polsova Nemačke Hajko Mas je takođe naglasio da je raketni napad na Izrael nedopustiv.

22:13 - JEZIV SNIMAK IZ TEL AVIVA

PALESTINSKA organizacija Hamas večeras je ispunila svoju pretnju da će napasti najveći grad u Izraelu Tel Aviv, koji je večeras zasut sa stotinama raketa.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE

22:11 - DRŽAVNI VRH IZRAELA ZAPRETIO HAMASU

Pristalice HAMAS-a i "Islamskog džihada“ će platiti visoku cenu za svoje akcije, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom obraćanja građanima.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE

21:50 - Oglasio se i Donald Tramp 45. predsednik SAD. On je poruči da je za vreme njegovog mandata bio mir jer je neprijateljima Izraela bilo jasno da SAD stoje uz jevrejsku državu.  VIŠE O TOME KLIKOM OVDE

21:41 - Mogućnost kopnene intervencije lebdi u vazduhu. To bi bio uvod u još jedan izraelsko-palestinski rat.

21:37 - Izrael pogodio skladište oružja u pojasu Gaze.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE

21.36 - Pogođena rafinerija u Aškelonu.

Raketa lansirana iz pojasa Gaze pogodila je danas naftovod u vlasništvu izraelske državne kompanije, potvrdio je izveštaču Rojtersa jedan izraelski zvaničnik iz energetskog sektora.

U video izveštaju Kanala 12 izraelske Kešet Medija grupe vidi se plamen koji izbija iz jednog rezervoara za naftu nedaleko do mediteranskog grada Aškelona, južno od Tel Aviva.

21:13 - Velika eksplozija u blizini Aškelona.

21:13 - Rusija osuđuje napade.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE


21:11 - Pro-palestinski aktivisti protestuju u Londonu.

Foto: Tanjug/AP



21:09 - Počeli nemiri u istočnom Jerusalimu, policija upotrebila suzavac.

21:06 - Za nekoliko minuta očekuje se obraćanje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i ministra odbrane Benija Ganca


20:59 - Rakete lansirane iz Gaze na Tel Aviv.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE


20:58 - Prema lokalnim izveštajima, jedna osoba je poginula a tri su povređene u Hamasovom lansiranju desetina raketa na Tel Aviv.

Foto: Tanjug/AP



20:57 - Izraelski aerodrom Ben Gurion za vreme raketnog napada na područje Tel Aviva.


20:55 - Zbog raketnog napada na centralni deo Izraela, zatvoren je glavni aerodrom Ben Gurion. Avioni se usmeravaju prema Kipru.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE



20:52 - Jedna osoba poginula u raketiranju grada Rišon Le Cion u blizini Tel Aviva, javlja izraelska TV.

VIŠE O TOME PROČITAJTE KLIKOM OVDE



20:50 - Snimak neba iznad Izraela za vreme trajanja napada.


20:49 - Još jedan snimak odbrane Tel Aviva uz pomoć "Gvozdene kupole".

VIŠE O TOMOM PROČITAJTE KLIKOM OVDE


20:47 - Posledice raketnog napada u Holonu u Izraelu, gde su ranjene tri osobe.


20:44 - "Gvozdena kupola" odbija raketni napad u Tel Avivu.
 


20:42 - Situacija u Jerusalimu mirna.


20:41 - Na mrežama se pojavio video na kojem, navodno, palestinska raketa probija "Gvozdenu kupolu" u gradu Ašdodu.

Izraelske lekarske ekipe javljaju da ima ranjenih i povređenih u raketnom napadu na Tel Aviv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo