RUSI UPOZORAVAJU: Američka koalicija u Siriji intenzivirala vojni transport na istoku zemlje!

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 22:16

KOALICIJA koju predvode SAD povećala je intenzitet vazdušnog transporta vojnog tereta i premeštanje konvoja vojne tehnike snaga u istočnoj Siriji, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Америчка коалиција у Сирији интензивирала војни транспорт на истоку земље!

Foto: Depositphotos

- Zabrinjava povećanje intenziteta vazdušnog prevoza vojnog tereta i kopneno kretanje konvoja vojne tehnike koalicionih snaga predvođenih Sjedinjenim Američkim Državama u istočnim regionima Sirij - rekao je Karpov.

Prema njegovim rečima, Sirija je sposobna da se samostalno izbori sa terorističkim ćelijama na svojoj teritoriji, a prisustvo vojnih kontingenata koalicije u zemlji je protivzakonito i suprotno međunarodnom pravu.

- Dejstva američke komande po pitanju povećanja vojnog prisustva u oblasti Eufrata u svetlu vanredne socijalno-ekonomske situacije izazvane teškim američkim sankcijama ozbiljno štete izgledima za političko rešenje - dodao je Karpov.

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv terorističke grupe DAEŠ, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti te zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)